Sfârşitul care nu mai vine


În ultimul timp am auzit o grămadă de paranoici vorbind despre cum "Sfârşitul se aproprie". Ce-i drept, o parte din aceştia vorbesc despre vrăjeala cu 2012, care să fiu sincer, îmi sunt chiar simpatici în credulitatea lor, dar mai este o parte care spun că Apocalipsa se va întâmpla curând, atunci când va veni Anticristul

Oare chiar aşa o fi ? Haideţi să vedem "semnele". Primul popas, un blog ortodox (nu divulg numele spre a nu încuraja exponenţii paranoiei).
1.Vestirea Evangheliei la toate popoarele
* " Si se va propovadui aceasta evanghelie a imparatiei in toata lumea , spre mantuire la toate neamurile si atunci va veni sfarsitul "( Matei 24 , 14 )
Aha. Deci momentul zero va fi atunci când Evangheliile vor ajunge la tot omul. Scuzaţi-mi reticenţa, dar odată cu apariţia similară cu a ciupercilor după ploaie a predicatorilor evanghelişti, de la cei mărunţi, care zbiară pe stradă Pocăiţi-vă! şi până la cei cu agendă precum Ray Comfort, nu am văzut nimic care să arate că lumea e pe ducă, mai ales că în vremile astea când tot boul are acces la internet şi la prostioarele de acolo şi implicit la Evanghelii. Sorry.

2.Ivirea de prooroci mincinosi , caderea multora de la credinta si inmultirea faradelegilor
* " Pentru ca oamenii vor fi iubitori de sine , nemultumitori , necuviosi , lipsiti de dragoste , neinduplecati ... cruzi , vanzatori ... avand infatisarea credintei adevarate , dar tagaduind puterea ei " ( II Timotei 2 , 5 )
   Heh, asta o cred şi eu.

3.Venirea lui Antihrist
* " Sa nu va amageasca nimeni in nici un chip ... ca va veni intai lepadarea de credinta si se va arata omul pacatului , fiul pierzarii , potrivnicul ... cel fara de lege , pe care Domnul Iisus il va ucide cu duhul gurii Sale ... " ( II Tesalonicieni 2 , 3-9 )
Pe mine nu m-a amăgit nimeni şi nimic în afară de raţiune şi logică atunci când mi-am pierdut credinţa. Dacă raţiunea este pentru ei Anticristul, atunci n-au decât să se întoarcă în timp, acum o mie de ani unde erai fericit dacă prindeai 20 de ani, stăteai în nişte cocioabe şi aveai morcovul în cur când venea o molimă sau insectele dăunătoare care îţi distrugeau recolta. Şi nici canalizare n-aveai, deci riscul de a te înbolnăvi se dubla. Şi oamenii cotizau cu puţinul care aveau la biserici şi luau aminte îndemnul unui redus mintal pe nume Augustin care chema la afurisirea gândirii.

Când mă mai gândesc că există în ziua de astăzi fundamentalişti cu bezele în loc de creiere care salivează sistematic după vremurile alea ....

4.Venirea pe pamant a lui Enoh si Ilie
*Acestia vor predica , dar vor fi rapusisi omorati de Antihrist si dupa trei zile si jumatate vor invia ( Cf.Apocalipsei 11 , 3-11 )
Deci Enoh şi Ilie sunt două argumente creaţioniste care vor fi desfiinţate de către logică şi bunul simţ, iar după o scurtă vreme vor învia în minţile celor amintiţi mai sus. Iar astfel, se vor bate ei cu pumnii în piept că au găsit încă două noi argumente împotriva evoluţionismului, când de fapt, sunt aceleaşi de la publicarea Originii Speciilor încoace.


5.Catastrofe in natura si in oameni
*Catastrofele acestea nu se compara cu cele obisnuite , cum au fost totdeauna in istorie , pentru ca se vor inmulti si nu vor avea cauze naturale . Vor fi inexplicabile . Asemenea catastrofe sunt foamea , cutrmurile , eclipse , dereglari sau dezastre cosmice , conflicte mondiale fara nici un control.
Este la mintea cocoşului că atunci când  populaţia şi aşezămintele umane se înmulţesc, rata dezastrelor naturale pare că se amplifică exact ca atunci când mergi cu motocicleta şi ţi se pare că vântul bate mai tare pe parcurs ce tu accelerezi, când de fapt, vântul este constant.
Foamea ? Cu cât suntem mai mulţi, cu atât sunt mai multe guri de hrănit.
Războaie ? Este doar firea noastră animalică.
Inexplicabile pe dracu' ! Normal că dacă echivalaţi pe Anticrist cu gândirea şi aşteptaţi răspunsuri via revelaţie divină totul este inexplicabil.

6.Convertirea poporului evreu
* " Fii lui Israel se vor intoarce la credinta ... iar la sfarsitul zilelor celor de pe urma se vor apropia cu infricosare de Domnul si bunatatea Lui " ( Osea 3 , 5 )
Când o face plopu' mere, sau mai bine zis : când s-o islamiza Vaticanul.

7.Aratarea pe cer a semnului Fiului Omului
* " Atunci se va arata pe cer Semnul Fiului Omului ... si vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului , cu putere si cu slava multa " ( Matei 24 , 30 )
 Mda, îmi şi imaginez fundamentalişti paranoici care fac pe ei de frică când văd două urme încrucişate a două avioane cu reacţie.

De la alt blogger pios găsesc o listă concisă de "semne". Voi ignora cele care se găsesc mai sus.



B.Vor cunoaste binele toti cei ce fac raul
F.Persecutarea crestinilor
G.Semne dsitince ale lui 666
H.Refacerea templului lui Solomon
I.Inainte mergatori si promotori ai lui Antichrist  
-iehovistii
-masoneria
-magia
-spiritistii
-ateismul


B. Adică toţi pungaşii vor ajunge într-un final la zdup. Big deal. Chestia asta se întâmplă de mulţi ani încoace.
F. Hai că asta e tare ! Deci noi ateii, pe lângă faptul că persoane publice ne ameninţă cu linşatul (preotul din Suedia), ne fac oameni periculoşi (domnul Brânză), barbari şcoliţi (ex-ministreasa Andronescu), primim ameninţări pe internet, suntem obligaiţi să ascultăm zdrăngănit de clopote şi să cotizăm la fondul BOR, instituţie de a cărui servicii nu beneficiem, ne ascundem pe forumuri sub pseudonime ca să ne protejăm de tot soiul de dereglaţi şi tot ei sunt cei persecutaţi. Cum să mănânci atât căcat ?
G. Adică semnele halucinate în codurile de bare de pe produsele de pe rafturile de supermarket ?
H. Dacă a planta nişte bileţele într-un zid considerat sacru înseamnă reconstruire, atunci aveţi o definiţie amuzantă a cuvântului reconstruire.
I.Hahahaha ! Ce ziceam mai sus !? Apel la intoleranţă pe faţă !

În concluzie, lăsaţi-o mai uşor cu frica paranoică despre Apocalipsă şi alte speculaţii. Nu de alta, dar "semnele" premergătoare sunt de fapt nişte banalităţi de fenomene care s-au întâmplat din totdeauna (un mecansim manipulator teribil de eficient) iar propotenţii lor, nişte sonaţi în toată regula.

5 comentarii:

  1. Tare poza cu şamanii si versetul din Timotei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand eram mic credeam ca Isus o sa revina inainte sa termin liceu' :)). In religia din care faceam eu parte antihirstul ii papa si cica o sa recastige puterea pe care o avea in evul mediu (cu ajutorul S.U.A.) si atunci o sa inceapa Apocalipsa :).

    RăspundețiȘtergere
  3. Legat de punctul 1 se pare ca nu ateii si scepticii accelereaza venirea anticristului ci chiar evanghelistii care se chinuie din raspunteri sa propovaduiasca biblia.
    Ei grabesc venira anticristului desi asta ar fi ceva rau. Mare e gradina disonantelor cognitive.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Logosfera : Sunt atât de duşi încât nici ei nu ştiu dacă Apocalipsa e ceva bun sau rău

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu văd de ce islamizarea,nu neapărat voită, Vaticanului e atât de improbabilă.

    RăspundețiȘtergere