Ortodoxism şi paroxism


Ia uitaţi-vă ce spune o internaută creştină (ca de obicei, nu dau link-ul).

Ortodoxia este raspunsul la toate. E completa. Nu ai nevoie de nimic in plus. Iti spune cine esti, de unde vii, ce cauti pe aici, ce rost ai pe pamant, incotro te indrepti si unde ajungi. Nimeni nu-ti ofera toate astea, nicio filozofie, nicio stiinta, nicio vreo alta religie. Toate celelalte sunt parti, ortodoxia este intregul.
Ortodoxia nu este constrangere, este iubire. Ca sa fi om stiinta trebuie sa sccepti doar ce poae fi masurat si analizat. Ca sa fi matematician, trebuie sa accepti doar ca 1+1=2. Ca sa fi filozof, trebuie sa indesi lumea in parametri sistemului tau filozofic. Ca sa fi ortodox trebuie doar sa iubesti. Sa-ti iubesti Creatorul, sa-ti iubesti parintii, sa-ti iubesti familia si copiii, sa-ti iubesti meseria, sa-ti iubesti locul tau in lume, sa-ti iubesti lipsurile si neajunsurile, sa-ti iubesti prietenii si dusmanii.
V-ati intrebat de ce cu precadere oamenii batrani sunt credinciosi? Pentru ca ei au avut timp sa-si traiasca negatiile. Si-au negat Creatorul, si-au ignorat parintii, familia, copii, rudele, au fost torturati de meseria prestata si frustati de pozitia lor financiara, sociala, de prestigiu, nu s-au bucurat de putinul avut, si-au detestat inamicii si si-au renegat prietenii . Dupa toate astea traite, reintoarcerea la ortodoxie, la iubire, e simpla.

Deci este destul de simplu, nu ? Ortodoxia este toleranţă şi iubire. Să ascultăm un alt distins internaut creştin ,care se intitulează Sfant ORTODOX (comentarii de pe tlp.ro), şi să vedem ce definiţie dă el ortodoxiei.

Aceasta notiune ABSURDA, IDIOATA SI CRETINA a drepturilor omului in curand va lua sfarsit. Dracu o sa va ia si o sa va bage in smoala pe toti astia dse mai sus. Veti fi torturati si extermineti. Ba, mai mult, inainte de moarte veti striga Triasca Sfanta Ortodoxie! Asa va vom tortuta cu PLACERE, demonilor! Popa ala care instiga la ardererea pe rug a poponarilor stie el ce stie cand zice (daca stiti engleza "Vremurile cand se ardeau oameni pe rug pote nu sun asa departe''. Normal ca nu sunt asa departe, vine ea Noua Ordine Mondiala si da de pamant cu ateii si pocaitii!
Eu sunt dascal la Sf Biserica si stiu. Abia astept sa va frig la propriu ateistilor-satanisti!, spurcatilor!
TRAIASCA SFANTA ORTODOXIE!


bagav-as pula ingura cacatilor, mancami-at-ti pula!Voi nu sunteti decat continuatorii comunismuki. |cum va permiteti sa va bateti joc, bai cacatilor-dihorilor? Ati vazut ''Memorialul Durerii''? Cacatilor! 




Hahahahahahahahahah!
O sa va fierbem in Sfanta Oala Cu Ulei Medievala, scarbelor antiromanesti! Scarbelor! Voi, TLP-istii, sau sionistii ca tot aia e, nu realizati ca pieriti pe limba voastra! Credinta Sfanta si Ortodoxa se intareste pe zi ce trece tocmai din cauza ''argumentelor'' de pe site-ul asta scarbos!!!!!!!!!!!! Haosului demo(no)cratiei va trebui sa ii ia locul conducerea teocrata, condusa de preoti! Dracu sa va ia de poponari, atei, anarhisti & co, care nu vreti decat distrugerea societatii omenesti! Vai voua de aparatori de jidani si tigani si poponari! Nimic nu e mai sfant decat sa bagam baioneta in inima voastra si sa va vedem horcaind in agonie pentru ca denigrati acest popor ROMAN minunat si Sfant, mancami-ati pula de Itici & Strulli!

Pe cin' să mai credem acum ? : )

9 comentarii:

  1. Mi se pare că n-ai văzut smiley-ul de la sfârşitul articolului şi nu ţi-ai dat seama că a fost la mişto exprimarea.

    Ştiu prea bine ce înseamnă ortodoxia din moment ce am fost un fanatic în timpul adolescenţei. Ortodoxia înseamnă izolare şi intoleranţă faţă de ce este diferit, un conservatorism extremist.

    Tipa de la început ori face prozelitism pentru proşti (vorba ta) ori are o definiţie amuzantă a ortodoxiei.

    RăspundețiȘtergere
  2. "Ortodoxia înseamnă izolare şi intoleranţă faţă de ce este diferit"

    "ortodoxia" inventata de tine,se prea poate . dar nu confunda ceea ce iti inchipui tu despre ortodoxie cu adevarul ortodoxiei . un adolescent intelege ortodoxia ? ma faci sa rad ...un adolescent nu stie pe ce lume traieste ,e ametit si derutat in probleme banale de zi cu zi ,in nici un caz nu stie ce e aia ortodoxie mai ales daca nu are o baza si o educatie inteleapta din partea parintilor si bunicilor.
    asa ca nu mai da exemplul ce crestin bun ai fost tu ,caci asta a fost doar in imaginatia ta .nici nu cred ca te-ai spovedit in viata ta si nici macar cele 10 porunci nu le stii .
    -ce ,daca ai calcat pe gazon stii ce inseamna sa fii fotbalist ?

    RăspundețiȘtergere
  3. "dar nu confunda ceea ce iti inchipui tu despre ortodoxie cu adevarul ortodoxiei."
    Psychogenetic fallacy, ilogic. De unde şti tu că eu n-am fost ortodox ? Din globul de cristal ?

    "un adolescent intelege ortodoxia ?"
    Da, un adolescent inteligent poate să-şi facă o opinie pertinentă asupra ortodoxiei. Dacă n-ar fi fost aşa, prietenii tăi din BOR n-ar mai fi practicat perversităţi de genul îndoctrinării tineretului prin ore de religie sau prin revista aia OrthoGraffitti, adresată adolescenţilor.

    "asa ca nu mai da exemplul ce crestin bun ai fost tu ,caci asta a fost doar in imaginatia ta .nici nu cred ca te-ai spovedit in viata ta si nici macar cele 10 porunci nu le stii."
    Iar pozezi ,tată, în telepatul omniscient cu globul de cristal ?

    RăspundețiȘtergere
  4. De unde şti tu că eu n-am fost ortodox ? Din globul de cristal ?


    :) nu,chiar de pe blogul tau.nici nu-ti inchipui cate lucruri spui despre tine (si chiar pe cele pe care vrei sa le ascunzi ies in evidenta mai tare )

    Da, un adolescent inteligent poate să-şi facă o opinie pertinentă asupra ortodoxiei.

    n-am spus eu ca n-ai fost niciodata Ortodox? nu cunosti diferenta intre opinie asupra ortodoxiei si trairea efectiva a ortodoxiei ,prima e gradinita ,a doua e doctoratul.toti fac gradinita ,cu doctoratul ...e alta poveste.

    RăspundețiȘtergere
  5. "nu-ti inchipui cate lucruri spui despre tine"
    Cum ar fi ?

    "si chiar pe cele pe care vrei sa le ascunzi ies in evidenta mai tare"
    Mâncate-ar tata de telepat omniscient şi cum şti tu ce se întâmplă în minţilie oamenilor.

    "nu cunosti diferenta intre opinie asupra ortodoxiei si trairea efectiva a ortodoxiei ,prima e gradinita ,a doua e doctoratul.toti fac gradinita ,cu doctoratul ...e alta poveste."
    Zi-mi şi mie cum poţi cuantifica, cum poţi măsura "trăirea ortodoxiei".

    RăspundețiȘtergere
  6. Bai, e secolul 21, totusi, anul 2011, si va mai kkti pe voi cu ortoprostia? Lasati-i dracu' pe retarzii aia sa traiasca in Evul Mediu, e problema lor, o sa-i ajunga timpurile si realitatea din urma si o sa-i scuipe in fata. Atunci isi vor da seama, in sfirsit, ca nu e nici tata mare in ceruri, nici un fiu virgin, cretin si mult iubit nu a murit pentru nimeni si tot asa. Minciuna a tinut si tine in continuare, dar nu o sa tina pentru totdeauna, e in firea lucrurilor...

    RăspundețiȘtergere
  7. Adevărat grăit-ai, necredinciosule : )

    RăspundețiȘtergere
  8. @adrianS
    "Zi-mi şi mie cum poţi cuantifica, cum poţi măsura "trăirea ortodoxiei".

    -parca spuneai ca ai fost credincios ,ar fi trebuit sa stii deja .si daca nu stii inseamna ca n-ai fost.ci doar ...

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu nu trebuie să clarific nimic din moment ce nu eu am început să scot din joben echivocări de genul "diferenta intre opinie asupra ortodoxiei trairea efectiva a ortodoxiei".

    Când într-o discuţie, cineva introduce un termen abstract, acela trebuie să-i explice semnificaţia, nu interlocutorul său.

    RăspundețiȘtergere