Creştinismul = răsturnarea valorilor II



Istoria fizicii moderne ar fi imposibilă de scris omiţând aportul acestui formidabil om : Richard Feynman. De la diagramele care îi poartă numele folosite la calcularea probabilităţilor în cazul reacţiilor dintre particulele fundamentale şi până la contribuţiile fundamentale din electrodinamica cuantică şi mecanica cuantică, toate au purtat marca genialităţii lui.

Cei sceptici ar trebui să îl asculte :




Să trecem la următorul caz.



Poate că aţi auzit despre unificarea forţelor electromagnetică şi slabă în forţa electroslabă. Ei bine, Steven Weinberg este unul dintre cei care au realizat acest formidabil breakthrough. Este de asemenea un important popularizator al ştiinţei (recomand cu căldură "Visul unei teorii finale" şi "Descoperirea particulelor subatomice").

Poate că cine citeşte articolul ăsta se întreabă ce dracu' are de-a face creştinismul cu fizica, însă totul are un scop.

Mişto cipilică !

A treia personalitate care o voi prezenta este pseudo-gânditorul românesc Petre Ţuţea, un specimen demn de toată mila care făcea animale pe cei care gândesc şi propăvăduia sclavia intelectuală şi ignoranţa ca fiind virtuţiile supreme. Pe patul de moarte, în loc să fie lăsat în pace a fost intervievat şi agoniile lui cerebrale pe care le-a delirat fac deliciul multor ortodocşi români care le văd ca nişte pilule de înţelepciune sacrosantă când de fapt nu sunt nimic mai mult decât nişte simple aiurări ale unui moşneag senil.

Înainte să continui vreau să menţionez ceva important : atât Feynman şi Weinberg au câştigat Premiul Nobel în 1965 şi respectiv 1979 şi mai mult, Feynman a fost ateu (nu, nu s-a convertit, doar a răsposat) iar Weinberg încă este.

Revenind la Ţuţea, vreau să îl citez un pic :

O babă murdară pe picioare, care stă în faţa icoanei Maicii Domnului în biserică, faţă de un laureat al premiului Nobel ateu - baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor. Iar ca ateu, ăsta moare asa, dihor.

Nu vreau să vă ofensez, fanilor Petre Ţutea, dar dacă religia voastră îi plasează pe Weinberg şi Feynman sub o babă lingătoare de icoane şi de moaşte, atunci religia voastră este cea mai retrogradă şi cea mai dăunătoare intelectului mentalitate din lume.

Iar individul care a zis-o - un sclerozat nemernic.

2 comentarii:

  1. Sigur nu s-a convertit? Că văd că a scris cîte ceva și pentru ei:
    http://www.cartiortodoxe.ro/autor-Feynman,-Richard-P..html

    :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mda, am văzut şi eu pe Trinitas doi terminaţi care discutau despre cum mecanica cuantică demonstrează existenţa unui creator şi nu ştiu ce concepte ortodoxe despre timp şi spaţiu.

    Întrebare : oare de ce nu vând şi celelalte cărţi ale lui Feynman unde de ex. ia religia peste picior ? : )

    RăspundețiȘtergere