Creştinismul = răsturnarea valorilor I

Să-i cedăm microfonul domnului deputat William Brânză :



Chiar dacă materialul este cam vechi, încă mai are darul de a-mi provoca greaţa de fiece dată când îl văd.

- N-am înţeles ce trebuia să demonstreze nivelul de credinţă şi "evlavie" în rândul politicienilor. Asta îi face morali ? Din câte ştiu eu, în clasa politică este cea mai densă corupţie din ţară, neîntâlnită nicăieri altundeva. Se pare că domnul Brânză nu şi-a dat seama că acest fapt poate reprezenta un argument împotriva pseudoteoriei lui.
Dacă credinţa în Dumnezeu ar trebui să asigure moralitate, de ce nu vedem aşa ceva şi printre politicieni, că doar dă-o-n mă-sa, ştim cât de darnici sunt.


- Care este faza cu Biblia, că n-am înţeles-o ? Dacă depui un jurământ cu o mână pe o carte care propune uciderea copiilor neascultători, a femeilor infidele, a homosexualilor şi a celor care muncesc duminica, asta te face mai bun decât cineva care desconsideră lucrurile scrise acolo ?
Să fim serioşi, moralitatea biblică este abominabilă, bună pentru societăţiile primitive iar credinţa că simţul nostru moral se bazează exclusiv pe ce scrie acolo, o crasă prostie.

- Ateii sunt periculoşi. Chiar aşa o fi ? Aş vrea să văd ce părere are Domnul Brânză de următorii oameni "periculoşi" ...



... şi despre unii oameni "morali" care s-au bătut în piept că sunt creştini şi că îndeplinesc voia Domnului.


Deşi este puţin amuzantă toată treaba asta, ar trebui să ridice un semn de alarmă. La fel cum am precizat într-un articol anterior, de fiece dată când o personaliate publică iese la rampă cu astfel de porumbei li se dă apă la moară fundamentaliştilor care abia aşteaptă să afurisească pe cei ce nu sunt de aceaşi părere cu ei. De aici pâna la incitarea unor indivizi raşi în cap cu crucea tatuată pe cap şi cu tricouri cu portetul individului de mai sus la acte de violenţă împotriva ateilor este o barieră extrem de fragilă. Nu este greu de imaginat nişte brute lăţoase care prind unul sau mai mulţi atei şi îi calcă în picioare pentru că sunt nişte oameni "periculoşi".

Dar lumea este mai degrabă atentă la tot felul de teribilişti care urinează pe cruci şi care sunt etichetaţi ca "oameni fără Dumnezeu".

3 comentarii:

  1. In ce zi s-a petrecut "fenomenul" ? Il facem o "sarbatoare" a ateilor, gen "DD.MM.YYYY - NEVAR FORGET!"

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, sunt oameni periculosi pentru inselatori:
    GANDESC. Cei care gandesc sunt periculosi pentru indivizi de teapa aia.

    RăspundețiȘtergere
  3. Şi mai sunt oameni care cred că am ieşit de sub stalinism ...

    RăspundețiȘtergere