In nomine panis coctus !

Dragii mei, după succesul avut cu postarea "Sanctităţi anonime" am decis să vă mai delectez cu încă un fenomen straniu, semn clar al comuniunii cu divinul şi anume tipărirea feţelor lui Iisus pe pâini prăjite.


Ei bine, se pare că Mântuitorul a fost prea blând cu ateii, însă avem un alt pesonaj istoric (care va fi în curând sanctificat, sper, din moment ce Papa Benedeict a fost în tinereţe un adept de-al lui). Ia să vedem, îl recunoaşteţi ?

Suntem convinși că oamenii au nevoie de credință. Ca urmare, am pornit războiul împotriva mișcării ateiste, și asta nu doar cu câteva declarații teoretice: am pulverizat-o. (Cuvântare în Berlin, 24 octombrie 1933)
Forțele cancelarului Adolf Hitler au lansat o campanie fără precedent împotriva mișcării ateiste și au cerut suportul Bisericii Catolice. (Știre Associated Press, 23 februarie 1933)
Astăzi, în fruntea acestei țări stau Creștinii … Jur că niciodată nu mă voi asocia unor partide care vor să distrugă creștinismul … Vrem să ne umplem cultura din nou cu spiritul creștin … Vrem să ardem din temelii toate tendințele moderne imorale din literatură, teatru, presă – pe scurt, vrem să distrugem otrava imoralității care a intrat în viața și cultura noastră ca rezultat al exceselor liberale din ultimii ani. (Cuvântările lui Adolf Hitler, 1922-1933, Vol. 1, London, Oxford University Press, pag. 871-872)
Consider că acționez în spiritul dorit de Creatorul Atotputernic. Prin alungarea evreilor lupt pentru lucrarea Domnului. (Cuvântare, Reichstag, 1936)

Şcolile seculare nu pot fi tolerate pentru că asemenea școli nu au instrucție religioasă, și o instruire morală generală fără un fundament religios este fără suport; ca urmare, formarea caracterelor și religia trebuie să provină din credință … avem nevoie de oameni care să Creadă. (Cuvântare rostită cu prilejul negocierilor cu Vaticanul, 26 aprilie 1933)

Chiar și acum nu mă simt rușinat să spun că, pătruns de un entuziasm vulcanic, am căzut în genunchi și am mulțumit Cerurilor din preaplinul inimii pentru că mi-au oferit șansa să trăiesc asemenea vremuri. (Mein Kampf, Vol. 1 Capitolul 5)
Pe lângă aceste vorbe pline de spirit creştinesc, s-a semnalat un miracol atribuit lui : precum Mântuitorul, faţa lui a apărut pe o pâine prăjită !
Curat sfânt !
Fraţi creştini, vă îndemn să vă rugaţi la Sfântul Hitler ca să vă ofere felii de pâine prăjită cu faţa lui. Vă daţi seama ce-o să mai facă ateii pe ei când or vedea sandwich-uri cu faţa sfântului ?

4 comentarii:

  1. Dar e evident că tot ce poartă chipul Daicii Domnului sau al Mântuitorului sunt ispite ale diavolului menite să rătăcească și să smintească pe cei mai slabi în credință, dar și să dilueze în ochii noștri efectul minunilor divine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Chipul Taicii Domnului mi-a apărut în pâine prăjită .

    RăspundețiȘtergere
  3. Cuvântarea unde se laudă că a făcut praf ateismul era de prin 1938-39, nu '33... mi se pare.

    A, era să uit. Mi-e mi-au apărut chipuri pe curpapir (după ce-am folosire, evident). Se pune?

    RăspundețiȘtergere
  4. Tulai Doamne, mare mai eşti ! Câţi atei spurcaţi încep să mărturisească despre puterea ta infinită =))

    RăspundețiȘtergere