Rest in piece, fundie !



Iată că am aflat şi eu că a răposat pacientul ... *tuse* ... părintele Arsenie Papacioc, unul din membrii de seamă ai filierei Cleopa & Co. adică filiera călugărilor ai căror adepţi confundă senilitatea cu înţelepciunea. Personal, nu l-am cunoscut pe omul ăsta, dar am avut o(n)/(r)oarea de a-i vedea filmuletele de pe youtube şi să văd ce grozăvii a putut să debiteze. Un prim exemplu :



Precum alţi nebuni ridicaţi în slăvi de ortodoxişti, Nea Arsenie ăsta s-a arătat a fi partizanul ideii conform căreia gândurile raţionale sunt de la diavol. Ştim şmecheria : credinciosul pică în plasa tacticii diabolice şi începe să aibă părerea schizofrenică conform căreia intelectul său este un fel de tumoră malignă a fiinţei sale şi trebuie extirpat, evident prin tehnica chirurgicală numită abandonarea raţiunii în favoarea credinţei oarbe. Astfel, credinciosul ajunge să afurisească raţiunea, singurul lucru care îl deosebeşte de celelalte animale, ajungând un animal religios. Culmea perversităţii este că aceaşi indivizi care încurajează treaba asta susţin că omul îşi abandonează componenta animalică doar prin comuniune cu divinul, adică îmbrăţişând credinţa oarbă, adică afurisirea intelectului, adică degradarea omului la stadiu de animal de turmă.

Câtă perversitate, câtă aroganţă, câtă minciună ! Ruşinică, măi Arsenie, măi !

Să trecem mai departe :



Păi bine, măi, Arsenică, tu vi aici şi faci declaraţii bombastice cum că în timpurile precreştine (când oamenii aveau şi zeiţe) femeia era tratată inferior până a venit o religie care spunea că :

Femeile să se supună bărbaţilor lor ca Domnului,
Pentru că bărbatul este cap femeii, precum şi Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al cărui mântuitor şi este.
Ci precum Biserica se supune lui Hristos, aşa şi femeile bărbaţilor lor, întru totul
                                                                                                          Efeseni 5:22-24
 Sau ...

De se va întâlni cineva cu o fată nelogodită şi o va prinde şi se va culca cu ea şi vor fi prinşi,
Atunci cel ce s-a culcat cu ea să dea tatălui fetei cincizeci de sicli de argint, iar ea să-i fie nevastă, pentru că a necinstit-o; toată viaţa lui să nu se poată despărţi de ea.
                                                                                               Deuteronomul 22:28-29
... şi că aceeaşi religie i-a ridicat statutul social ? Hahaha ! Bună asta !

Cred că statutul social al femeii s-a îmbunătăţit mai degrabă din pricina ideilor umaniste, pe care Petre Ţuţea şi alţi demenţi ortodoxoizi le afurisesc, precum raţiunea, şi nu din pricina unei religii care povăţiueşte că femeia a fost creată din coasta bărbatului, la rândul lui din ţărână.

În continuare, Arsenică îşi dă arama pe faţă ca fiind artizan al paranoiei ...



... al "gândirii" de turmă ...



... al homofobiei etc.



 Dragii mei, lăsaţi-o mai subţire cu toată jelirea asta, nu de alta, dar chiar nu văd rostul. Nu văd de ce ar trebui să regretăm atât de mult moartea unui individ, care împreună cu alţii din tagma lui, a contribuit la inapoierea ţării acesteia. Dacă Nea Arsenie ar fi îndemnat la toleranţă, dacă ar fi încurajat dialogul între religii şi culturi, dacă ar fi salutat incercările României de modernizare, dacă ar fi fost măcar neutru în ceea ce privea poziţia lui faţă de raţionalism şi ştiinţă, poate m-aş fi dus şi eu la înmormântarea lui, din respect ...

... dar aşa, a fost doar un fundamentalist insignifiant, iar moartea lui mă lasă rece.


 Pe final, o dedicaţie muzicală :

6 comentarii:

  1. Dedicaţia e perfectă.
    Nu de altă dar habotnicii tripaţi ortodoxoizi greci s-au luat şi de piesa aia că cică ar fi de la dracu'.

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce, le-a crăpat şi lor un scântit dinăsta şi i s-a făcut aceaşi dedicaţie ? Sau au făcut front comun cu fraţii lor români întru habotnicie ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Io ce sa mai zic, ca am pe una in birou care a inceput sa dea apa la soareci cand a aflat ca a crapat gunoiu' asta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce bine ar fi sa fie cat mai multe asa ,,gunoaie,,

      Ștergere
    2. Insinuezi că ăsta n-a fost un gunoi uman ?

      Ștergere
  4. Loool. Arsenie Papacioc, ocrotitorul rozătoarelor =)))

    RăspundețiȘtergere