Cenzura, pilonul de rezistenţă al creştinismului

Acum ceva timp, vedeam pentru prima oara o reclamă haioasă cu tentă religioasă, care m-a amuzat dar totodată m-a făcut să mă întreb : cum dracu' a reuşit reclama asta să fie transmisă fără nici un incident pe televiziunile din Românistan ?

Ca dovadă, a fost cenzurată în scurt timp ...



Ce s-a întâmplat de fapt în spatele acestei acţiuni ?

Ei bine, nişte şmecheraşi religioşi cu morcovelu-n fund au mers pe principiul istoric confirmat empiric if one rises, they'l all rise şi s-au gândit că dacă le îngăduie unor inşi să ia în zeflemea învăţăturile creştine, lumea o să prindă gustul şi o să ciulească urechile la adevăraţii blasfemiatori care dau în vileag creştinismul aşa cum este în realitate - o adunătură de dogme aiuristice şi nonsensuri. Astfel, oamenii ar fi început să se gândească de două ori la ce spun popii şi liderii religioşi şi cum aceştia din urmă caută pe orice cale să distrugă gândirea critică în rândul populaţiei, au găsit că este esenţial ca revolta intelectuală să fie omorâtă în faşă.

Nu este greu de dat seama că au reuşit să "convingă" organele necesare să acţioneze cenzura la fel ca atunci cu CNSAS-ul şi ar mai fi de făcut nişte paralele dar am să las subiectul ăsta pentru alt articol.

În fine, care a fost rezultatul ? Ei cred că au avut un succes formidabil cu această acţiune executată în stil mafiot, dar ceea ce au câştigat este numai bătălia şi nici atât, ba chiar putem spune că s-au bătut singuri.

Ce au demonstrat ? În efortul lor de a face nucleul dogmatic al creştinismului mai puţin ridicol ei au acţionat pe dos, cenzurând, în loc să înfrunte critica, ei au arătat de fapt falimentul lui, incompatibilitatea lui cu o societate modernă în care este promovată normalitatea, că doar să fim serioşi, singura reacţie normală la aserţiunile conform cărora un om s-a născut fără tată este râsul sau zeflemeaua.

Singura metodă prin care creştinismul poate supravieţui este prin cenzură (de la ardera cărţilor, a gânditorilor, la afurisirea raţiunii şi a ştiinţei), iar asta trebuie să spună ceva important despre el : dacă chiar s-ar baza pe ceva adevăr, cenzura nu ar fi justificată deloc iar liderii religioşi nu ar avea de ce să se teme. Dar din moment ce frustrările lor cresc pe măsura progresului, atunci ceea ce propăvăduiesc ei este departe de realitate, mai ales în ţări unde este în vogă de sute de ani creştinismul habotnico-pseudo-ortodox. Si culmea, profetul lor se identifică ca fiind Adevărul !

12 comentarii:

  1. Pentru a nu stiu cata oara repet: gradul de religiozitate este invers proportional cu inteligenta

    RăspundețiȘtergere
  2. Faci prea mult caz pt o reclama de cacat :)
    E interesant ca te-ai gasit sa vbesti despre cenzura... dupa ce mi-ai pitit sub pres cateva comentarii, pe care le-ai gasit cam caustice poate :)
    Desigur ca sunt nenumarate lucruri de criticat la crestinism si biserica, dar macar promovarea unei atitudini constructive in fata mortii ar trebui si tu sa gasesti de apreciat!

    RăspundețiȘtergere
  3. 1."dar ceea ce au câştigat este numai bătălia"
    2."putem spune că s-au bătut singuri."

    vezi ca te contrazici .mai lucreaza la logica.


    3."au reuşit să "convingă" organele necesare să acţioneze cenzura "

    inseamna ca pe voi nu va duce capu " sa convingeti" organele necesare,desi afirmati ca ateii sunt mai 'teligenti .iata dovada ca nu-i asa.


    4."ei au acţionat pe dos, cenzurând, în loc să înfrunte critica, ei au arătat de fapt falimentul lui"

    tu de ce nu infrunti critica unor comentatori si cenzurezi comentarii ,dupa cum afirma unu' numit Adi ? de ce ceri de la altii sa nu cenzureze dar tu cenzurezi ? asa ca nu mai judeca pe altii ca cenzureaza ca ei au invatat de la tine sa faca asa. i-ai invatat prost.

    4."Si culmea, profetul lor se identifică ca fiind Adevărul!"

    daca imi aduci dovezi ca tu spui adevarul o sa cred in tine.vorba goala tastata nu e o dovada. tu afirmi ca spui adevarul fara sa o demonstrezi prin nimic si vrei sa te cred doar "pe cuvant"? stii ...eu sunt sceptic ,vreau dovezi clare. ai ceva "dovezi" sau numai vorbe goale?

    RăspundețiȘtergere
  4. @Adi
    "E interesant ca te-ai gasit sa vbesti despre cenzura... dupa ce mi-ai pitit sub pres cateva comentarii, pe care le-ai gasit cam caustice poate"
    Singurele comentarii "pitite sub preş" au fost cele care n-aveau nici o tangenţă cu subiectul în discuţie sau cele care constituiau discuţii care nu duceau nicăieri, de exemplu faza asta cu moartea.

    Când voi aborda problema morţii într-un articol, o s-o dezbat cu toată bucuria.

    RăspundețiȘtergere
  5. @johhny
    "vezi ca te contrazici .mai lucreaza la logica."
    N-am comis nici o eroare de logică. Nu mă acuza pe mine de halucinaţiile tale.

    "inseamna ca pe voi nu va duce capu " sa convingeti" organele necesare,desi afirmati ca ateii sunt mai 'teligenti."
    Dacă ateii români ar avea buget de ordinul zecilor de milioane de euro, putere politică pe măsură şi nşpe mii de favoruri, lucrurile ar sta altfel, ai dreptate : )

    "tu de ce nu infrunti critica unor comentatori si cenzurezi comentarii ,dupa cum afirma unu' numit Adi ? de ce ceri de la altii sa nu cenzureze dar tu cenzurezi ? asa ca nu mai judeca pe altii ca cenzureaza ca ei au invatat de la tine sa faca asa. i-ai invatat prost."
    Parcă ziceai mai jos că eşti sceptic, nu ? : )

    Stai liniştit, că nu l-am cenzurat, doar i-am şters un comentariu ce se referea la moarte şi suferinţa omenirii la un articol cu subiectul Cleopa Ilie. De altfel, l-am mai avertizat în trecut că şterg comentariile off-topic.

    "fara sa o demonstrezi prin nimic si vrei sa te cred doar "pe cuvant"?"
    Nimic pe p**a mea. Toate articolele mele de argumentaţie se bazează pe dovezi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Hai ca e a 15a oara cand ma aburesti ca imi explici intr-un articol viitor :))
    Daca stergi comentariile off-topic, atunci de ce nu ai sters si comentariul zergului, `Eu nu înțeleg de ce îi mai permiți individului ăla să-și facă reclamă la tine pe blog. Pentru el la asta se reduce totul` ?
    Nu mai zic ca pe topicul ala n-a raspus nimeni ipotezei mele ca defectele congenitale sunt, ultimativmente, vina parintilor si ca posesorii trupurilor au fost foarte probabil ateisti intr-o viata anterioara...

    RăspundețiȘtergere
  7. Efectul Streisand, FTW!

    @Adi, Johnny
    Confundați interzicerea (de către o autoritate publică, ca regulă generală) publicării cu dreptul cuiva de a controla ce apare în publicațiile proprii. Prima e cenzură; a doua cel mult „cenzură” și, în unele cazuri (printre care multe din comentariile pe care le face Adi prin blogosfera românească), doar curățare de gunoaie.

    RăspundețiȘtergere
  8. "Daca stergi comentariile off-topic, atunci de ce nu ai sters si comentariul zergului"
    Observaţiile pe care le-am primit fie referitor la punctuaţie, stil sau orice altceva nu le-am cenzurat şi am ţinut întotdeauna cont de ele.

    Cât despre fiţele tare şi înjurătura din comentariul pe care chiar l-am "cenzurat" de data asta, n-am ce să spun. N-ai decât să te duci la birt şi să găseşti oameni pe măsura inculturii şi a prostiei tale cu care să conversezi, fanfaron de doi căcaţi de eşti.

    P.S. Nu ştiu dacă mai are rost să-ţi spun că nici un comentariu n-are să-ţi mai apară aici.

    RăspundețiȘtergere
  9. :))))
    in ziua de azi cenzura la TV e un kkt. cine dracu se mai uita la TV? doar nu o sa imi pierd alea 3 ore pe care le am seara libere sa urmaresc ceva ce au ales altii pentru mine, si s-au mai si gandit dinainte ca sunt cretin-orto-sconcs deci nu cumva sa imi bage o reclama care mi-ar ofensa cumva ochii.. sau mi i-ar deschide.
    cenzura asta la TV e pt aia care contribuie la societatea asta doar exercizandu-si dreptul la vot si nimic mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  10. Crede-mă că şi mie mi se rupe-n paişpe de ce e la TV, dar problema se pune altfel : dacă prin lipsa de reacţie a noastră le dăm apă la moară teocraţiilor care controlează ţara şi vor trece mai departe şi ne vor priva încet-încet de alte drepturi sub pretextul religiei ?

    O să fie numai o chestiune de timp până vei fi săltat de poliţişti că ai blasfemiat împotriva lui 'Mniăzău sau Jesus.

    RăspundețiȘtergere
  11. A fost cenzurata pentru ca ne numim popor crestin. Nu de alta. Ti-ar da cu firma in cap, daca tu ca popor crestin ..lasi asemenea reclame "impotriva ta",sa apara pe post. Nu-ti fa tu griji, nu avem noi crestinii de ce sa ne temem:).

    RăspundețiȘtergere
  12. "A fost cenzurata pentru ca ne numim popor crestin. Nu de alta."
    Bravo, ce explicaţie inteligentă ! Poate reuşiţi să interziceţi şi sexul în afara căsătoriei şi gândirea critică şi băuturile alcoolice că de, doar suntem bobor creştin, nu ? :)

    "Ti-ar da cu firma in cap, daca tu ca popor crestin ..lasi asemenea reclame "impotriva ta",sa apara pe post."
    Ho, uşurel ! Reclama asta n-a chemat la linşarea creştinilor, doar a luat în derâdere mitul pseudo-fecioarei-Maria, un fapt bine meritat deoarece este în contradicţie cu toate cunoştiinţele noastre acumulate în materie de biologie şi genetică.

    "Nu-ti fa tu griji, nu avem noi crestinii de ce sa ne temem:)"
    Ba nu, exact din comentariul tău reiese că la fel ca majoritatea creştinilor, te roade faptul că există unii oameni care critică creştinismul şi iau în derâdere (singura reacţie normală) bazaconiile pe care acesta şi-a fondat dogmele.

    Diferenţa dintre tine şi un musulman fanatic care caută să omoare persoanele critice la adresa islamului este una mică : tu nu vrei pedeapsă fizică (sau cine ştie) pentru cei ce critică creştinismul însă este OK ca ei să fie cenzuraţi. Ba mai mult, este datoria "poporului creştin" !

    RăspundețiȘtergere