Noua Ordine Mondială şi tehnica Göring


Întrebare : cum reacţionează creştinismul ortodox atunci când se simte în pericol, adică atunci când bazele lui teocrate şi înguste sunt ameninţate de concepte moderne cum ar fi : libera-exprimare, umanismul, libertatea religioasă ... etc. ?

În caz că nu v-aţi dat seama, aceasta a fost o simplă interogaţie retorică, motivată prin lipsă momentană de inspiraţie. Cam ciudat faptul că nu am avut idee cum să încep un monolog cu un subiect despre care este atâta şi atâta de vorbit. Să revin la subiect.

Ce aş face eu ? Păi dacă aş deţine frâiele BOR-ului, metoda care aş pune-o în joc şi pe care eu o socotesc ca fiind cea mai eficientă ar fi următoarea :
-Aş afurisi toate aceste valori, considerându-le rătăciri ale omului, cu uşoare influenţe satanice.
-Aş născoci nişte pericole iminente cu care să menţin un nivel constant de paranoie în rândul credincioşilor.
-Aş sustine că aceste pericole sunt dirijate de către o organizaţie de oameni care controlează lumea.
-Aş susţine că această grupare malefică este anti-creştină şi că principalul lor scop este îndepărtarea oamenilor de la dreapta credinţă.
-Aş mai spune credincioşilor că organizaţia deţine controlul total al mass-mediei şi astfel încearcă să îndobitocească lumea şi să îi distragă de la nevoile duhovniceşti.
-Aş promova pe orice cale paranoia, astfel încât credincioşii să nu aibă încredere decât în ei şi în ce spune biserica.

Ce este înfricoşetor la treaba asta ?

1.Această metodă este folosită în prezent de BOR şi este răspândită de preoţi, teologi, profesori de religie în rândul populaţiei, chiar dacă BOR nu şi-a declarat oficial această poziţie (din câte ştiu eu).
- Valoriile sunt cele reprezentate mai sus.
-Pericolele iminente sunt multe : cipurile Anticristului, paşapoartele biometrice (satanice) ... etc. Colac peste pupăză, acestea cică ar vesti apocalipsa.
-Organizaţia cu pricina este francmasoneria, o societate despre care fanaticii ortodocşi speculează sălbatic, făcând-o responsabilă pentru toate războaiele şi nenorociriile din istorie.
-Nu numai că ar controla lumea, cică ar fi şi comunişti şi evrei şi sionişti şi atei şi satanişti, cu alte cuvinte, o organizaţie satanisto-comunisto-ateisto-sionisto-iudeo-masonică.
-Se pare şi că această grupare nu are nimic mai bun de făcut decât coruperea tineretului românesc. Cum de tocmai pe noi, românii, ne-au ales ? Pentru simplul fapt că religiozitatea ortodoxă face casă bună cu ultra-naţionismul egocentrist.
-În final, BOR obţine output-ul scontat, iar credincioşii încep să vadă masoni la tot pasul şi se izolează de realitate, luând ca adevăr numai ce le spune biserica.

2.Această metodă este de fapt o transpunere în plan religios a tehnicii Göring, numită după cel care a teoretizat-o, Hermann Göring, care sună cam aşa :

"Oamenii întotdeauna pot să fie constrânşi să se supună voinţei liderilor. Asta-i uşor. Tot ce trebuie să faci este să le spui că sunt atacaţi şi să-i denunţi pe pacifişti de lipsă de patriotism şi că expun ţara pericolelor. La fel funcţionează în orice ţară."


Fie că este aplicată în politică fie în religie, rezultatul este mereu acelaşi : manipularea maselor prin exploatarea ignoranţei şi a fricii lor. Această tactică mârşavă am prezentat-o şi în postarea mea precedentă, Cleopa Reloaded, unde musiu Cleopa folosea o variaţie a tehnicii Göring ca apel la creştinii ortodocşi împotriva Martorilor lui Iehova.

Cele şapte cupe ale mâniei lui Dumnezeu, cele şapte trâmbiţe, ce-s acelea? Păi spune, măi! Cea mai blestemată sectă din lume, care ne ameninţă, este secta iehoviştilor. Ce hule grele aduc ei împotriva dumnezeirii! Ei nu cred în Hristos. Este o sectă politică iudaică, care luptă împotriva creştinismului şi încearcă să atace dogma Preasfintei Treimi, căci despart pe Tatăl de Fiul şi de Sfântul Duh. A fost vreodată Tatăl fără Cuvânt ?"

De ce tehnica Göring rămâne tehnica preferată a ortodocşilor ? Pentru că se împacă de minune cu elementul principal al ortodoxiei : ura. Ura pentru tot ce este ne-ortodox, ura pentru tot ce este diferit, ura care se manifestă prin intoleranţă religioasă şi etichetarea ca eretici pe oricine vrea să aducă un dram de modernitate acestei religii. Şi asta este problema fundamentală a ortodoxiei, care într-un final îi va aduce sfârşitul, refuzul de a se adapta, frica de a se adapta, voinţa de a rămâne în Evul Mediu.

Nici nu vreau să-mi imaginez cum ar arăta România în care BOR deţine puterea absolută. Cred că ar fi teribil de asemănător cu Iran-ul ....

3 comentarii:

  1. Cred că se împacă de minune și cu mentalitatea care îi face pe oameni să accepte sistemele religioase, în special pe cele monoteiste. Aceeași mentalitate, același mod de a gândi care nu poate concepte sau accepta teoriile cosmologiei moderne asupra nașterii universului, teoria evoluției. Un sistem de gândire atât de fixat pe propria persoană încât nu își poate imagina un sistem în funcțiune, nu poate concepe relații între diferite elemente, iar pentru care singura explicație logică este voința unei entități singulare.

    În ciuda îndemnurilor perpetue către smerenie, mentalitatea asta îmi pare pervers de egocentrică.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vreau sa adaug si dimensiunea psihologica, studiata si dezvaluita din ce in ce mai bine de neurologi:

    Oamenii au evoluat sa aiba o reactie foarte puternica la ceva negativ (frica, amenintari, critica), comparativ cu ceva pozitiv. Aceasta mostenire genetica ne asigura ca suntem atenti la orice pericol, chiar daca primim informatia prin mijloace sociale, nu prin simturi.

    Stramosii nostri care sufereau cel mai tare de frica, teama si paranoia au fost cei care au supravietuit in lumea reala si crunta; au supravietuit cel putin pana au facut copii.

    Nu e vorba doar de starea continua de panica si frica, ci si de faptul ca suntem obsedati de amenintari, dedicand marea parte a atentiei asupra acestora, cand apar. Acesta este motivul pentru care stirile de la ora 5 au succes, OTV are succes, si motivul pentru care Religia monoteista are succes: amenintarea iadului, chiar daca este complet falsa, tot afecteaza oamenii, fiindca se comunica de la alti oameni. Acesta este motivul pentru o amenintare primita dimineta iti strica toata ziua...

    Preotii au observat aceasta slabiciune, acest backdoor, aceasta oporunitate, acest reflex, probabil acum cateva zeci de mii de ani, cand batranii samani speriau grupul cu povesti despre spirite rele, vraji, demoni, posedari si alte basme.


    Urmariti aceasta lectura pentru a intelege mai bine aceste functii ale creierului

    RăspundețiȘtergere