Inutilitatea supremă

S-a împlinit un an de la tragedia de la maternitatea Giuleşti. Ca de obicei, sistemul juridic român s-a arătat a fi teribil de ineficient şi mai mult ca probabil va mai trebui să aşteptăm un an până vinovaţii vor fi traşi la răspundere. N-am comentat nenorocirea acu' un an şi nici n-o s-o comentez acum. Cred că bieţii oameni care şi-au îngropat copii înainte ca măcar să audă cuvintele tata şi mama, se simt deja destul de rău, cu atât mai mult cu cât nu vor să audă ce are de spus unul ca mine care nici nu poate să-şi imagineze ce durere e pe capul lor.

De aceea nu vreau comentez tristul eveniment, cu excepţia unui singur aspect : ştim că asistenta cu pricina lipsea de la post din pricina celebrării Măicii Domnului a personalului medical în timpul declanşării incendiului. Întrebarea mea este : de ce Maica Domnului, căruia îi sunt atribuite grămezi de minuni, n-a putut să facă un gest atât de banal şi de natural şi să aibe grijă să nu se producă scurtcircuitul ăla ? Sau dacă nu are atâta putere, de ce nu i-a dat una peste ceafă lui Dumnezeu, ca să-l atenţioneze despre dezastrul iminent ? Că doar, în pana mea, la o aruncătură de băţ i se ridica în slăvi numele !

O singură concluzie sănătoasă se poate trage : toată treaba asta cu cultul pseudo-fecioarei nu are nici o treabă cu realitatea, venerarea acesteia nu are nici un efect asupra lumii reale. Dar nu se reduce numai la Maria, se aplică şi la Dumnezeu : cu toate bisericile apărute ca ciupercile după ploaie şi cu toate privilegiile de care se bucură feţele bisericeşti, ţara asta nu înregistrează vreun progres de nici un fel, ba din contră, înapoiere, ca celelalte ţări religioase în care oamenii sunt preocupaţi mai mult de tărâmurile magice pe care cred că le vor moşteni decât să îmbunătăţească lumea asta în care trăiesc ei şi generaţiile viitoare.



Zeii şi în special cel iudeo-creştin, Iahve, sunt cele mai mari inutilităţi din istoria omenirii. În jurul acestora, omul a creat nişte găuri negre care absorb cu nemiluita resurse care ar fi mult mai folositoare dacă ar fi folosite cu cap, îmbunătăţind serviciile sociale sau un sitem de caritate similar participaţionist, măsuri care au un efect benefic real şi observabil. Dar nu vedem aşa ceva, vedem de fapt bani aruncaţi cu căruţa pentru un imens mall ridicat în cinstea unui zeu capricios care răspunde la rugăminţile oamenilor după cum i se scoală lui p**a.

Mai bine ridicam o catedrală în cinstea Marelui Bidon de Lapte, măcar el nu ne pune interdicţie pe lucrurile bune din viaţă.



În numele lactozei, a caseinei şi al UHT-ului, AMIN !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu